Pagini

Despre

Bine ai venit! Eu sunt Ralú si din cand in cand simt nevoia sa scriu. Fragmentele sunt pastrate prin foi de jurnal, ascunse prin agende si facute publice candva in locul acesta, iar in prezent, pe pagina pe care ai ajuns. Insumeaza lejer franturi de ganduri si au simplul scop de a memora trairi. Imi plac crinii si lacramioarele, mi-am imaginat ca mi-ar sta bine ca Lily; imi plac bujorii si trandafirii galbeni. 


Nu caut lirismul, desi mi s-a spus ca-l mai ating din cand in cand. Am insa pretentia ca tot ce iese din penita stiloului care imi consemneaza fluxul gandirii sau din tastele laptopului sa fie inteles de mine, nu privit cu scepticism de restul. Stiu ca nu se intelege mare lucru din nonsensul reprezentat de bucatile de fraze rupte pe alocuri si lipite ca intr-un puzzle facut la repezeala.


Vrei o biografie? 
Putem sa incercam. Filolog cu diploma si, inca, literat in devenire, caut Luceferi in timpul liber si alerg dupa iluzii atunci cand lucrez. Mi-am indeplinit niscaiva dorinte notate pe-o lista neaos intitulata "musai". Ce sa-ti mai spun?... Desi sunt nascuta in momentul echilibrului perfect dintre zi si noapte, sunt cea mai dezechilibrata fiinta pe care o stiu. Cu toate astea, eu am adus toamna. Asa imi place sa cred.


Am melancolii pentru o epoca pe care n-am trait-o si mi-e dor de oameni pe care inca nu i-am cunoscut. De-ar fi dupa mine, lumea ar fi o toamna vesnica, iar aramiul ar fi culoarea drapelului ei.
De-ar fi dupa mine, vantul ar bate in acorduri de jazz, iar sfarsitul de secol s-ar fi repetat la infinit.


Dar nu e dupa mine. E dupa timp, iar el n-are rabdare.


Buna, sunt Ralú, visatoare intr-ale vietii. Scopul meu e sa ma gasesc. Ai tu idee unde m-am ascuns?


Lectura placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu